Снимка БГНЕС, архив
fallback

Задържаха мъж, изтеглил 50 000 лева потребителски кредит с фалшива лична карта, съобщиха от МВР.

Арестът на 28-годишния мъж е осъществен непосредствено преди да извърши поредна измама с фалшивата лична карта от банков офис. Разследването е предприето след сигнал, че мъж е успял да изтегли кредит от банков клон, като представил лична карта с подменена снимка, а в попълнените документи е използвал чужди лични данни.

Служителите от столичния отдел „Икономическа полиция" влезли в следите на извършителя на престъплението. В резултат на организирани професионални действия, вчера, в момент на опит отново и по същия начин да изтегли кредит от друга банкова институция, мъжът е задържан.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

50 К пари ли са?

преди 5 месеца

Толкова се обезцениха парите, че 50 бинки ти ги дават на доверие

7

Анонимен

преди 5 месеца

само дето не е ясно колко процента комисиона е взел банковия служител, който му е дал кредита от 50 000лв с фалшива карта. То няма друго обяснение Вече е толкова лесно да се провери всичко, че трябва да си сляп или пък да са ти дали пари, за да си затваряш очите

6

i'm

преди 5 месеца

Как по-точно ще мине фалшива лична карта в банката? Проверката на лична карта в сайта на МВР е със свободен достъп. Ако служителя/служителката не са я провелири за точно 30сек, трябва да бъде уволнен моментално. Такива *** не им трябва в банката!

fallback