Молебен за здравето на Неофит ще бъде отслужен в 10.30 ч. в академичния параклис на Богословския факултет на Софийския университет.

Все още няма яснота за състоянието на Патриарх Неофит. В сряда Светият Синод на Българската православна църква съобщи, че той е приет във Военномедицинската академия. Информацията за неговото здравословно състояние е много строго пазена в тайна. Единственото, което се съобщава, е, че той е настанен в болницата заради белодробно заболяване. По информация на NOVA Патриархът е във ВМА от поне две седмици.

Духовниците призоваха вярващите да се молят за здравето на патриарха. Отслужва се и Света литургия и прочетени прошения за възстановяването на българския патриарх.

Според източници на БНТ патриарх Неофит се лекува от пневмония. През септември миналата година той отново беше хоспитализиран, но заради обостряне на хронично заболяване. За състоянието му да се взема предвид като достоверна само информацията обявена от Светия Синод. Оттам призоваха "клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква".

На богослужението са поканени всички, които искат да се помолят за здравето на патриарх Неофит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase