"Във връзка с множеството журналистически запитвания относно състоянието на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, уведомяваме, че той наистина е хоспитализиран във Военномедицинска академия в град София с белодробно заболяване". Това съобщи говорителят на Св. Синод на БПЦ-БП Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. "Призоваваме всички православни християни усърдно да се молим за здравето на Негово Светейшество, за неговото бързо възстановяване, оздравяване и изписване от болничното заведение", каза още архиереят във видео обръщение, публикувано от телевизия Bulgaria ON AIR.

Както Dnes.bg съобщи, канцеларията на Св. Синод публикува съобщение във връзка със здравословното състояние на Българския патриарх Неофит.

"Обични в Господа братя и сестри, Канцеларията на Светия Синод известява, че Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит бе хоспитализиран във Военномедицинска академия (ВМА) – гр. София, по повод на белодробно заболяване. Призоваваме клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия Синод на БПЦ-БП", съобщиха от Светия Синод.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase