fallback

Има ли финансови нарушения в "Пирогов" и какво се случва със Здравната каса?

"Това е една позната схема, директорът трябва да се смени и веднага се обявява, че той има финансови нарушения, далеч преди да се направят проверки. Проверките започват да се правят след това. Първоначалната проверка показва неща, които можем да тълкуваме по различен начин. По-късно се оказва, че нарушения е нямало, но вече директорът е отстранен. Новият човек е вече на поста си и ние забравяме за събитията", обясни бившият директор на "Пирогов" доц. Спас Спасков в  студиото на "Денят ON AIR"

Той смята, че ще трябва да има някакъв реален одит и да бъде направена проверка, а когато се каже истината, този, който не е бил точен – да бъде санкциониран.

Доц. Спасков допуска и министърът да е бил подведен: Той е в едно доста неясно положение – самият той не е наясно със себе си. От една страна каза, че има тежки нарушения, а от друга, че няма да сменя директора.

"Когато се базираме на прокурорска проверка, не бива да забравяме, че голяма част от прокурорските проверки завършват с положителен резултат за този, който е проверяван. Когато аз бях директор, са ме проверявали поне шест или седем пъти с резултата – няма нарушения. Прокурорите предварително знаят, те имат сигнал, че нещо става. Сигналът идва най-вече от заинтересовани места с определена цел", беше категоричен Спасков пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Пирогов има нови вземания, които ще дойдат от Здравната каса, болницата е в добро състояние", посочи гостът.

Според доц. Спасков съществува стремеж за обновяване на ръководството на болница "Пирогов".

По думите му бюджетът на Здравната каса се изготвя от квалифицирани хора и те знаят какво предлагат.

Относно предложението на ДПС да отпаднат електронните рецепти, доц. Спасков каза, че "трябва да се коригира механизма на отпускането на електронни рецепти".

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен до ком.1

преди 5 месеца

Четете по задълбочено история ,когато създадете нещо значимо във обществен хуманитарен и медицински аспект,тогава може да дадете " правдоподобното Си " -.мнение!

1

Анонимен

преди 5 месеца

Защо такава голяма българска болница е наречена на името на руснак пък бил той известен учен медик ? Не е правилно ! Трябва да се коригира и това недоразумение както с Паметника на СА !

fallback