Снимка: Helpbook

След обилния снеговалеж получихме десетки сигнали в платформата на Helpbook.info за паднали дървета, откъснати кабели и заледени тротоари от цялата страна. Наш потребител ни изпрати снимки от кв. Павлово, от които става ясно, че вътрешните улици и тротоари са изцяло заледени, непочистени и трудно проходими.

"Като допълнение, в малките вътрешни улици контейнерите за смет преливат, вероятно защото заради непочистените улици не са успели да преминат сметопочистващите камиони. Сигурен съм, че районната администрация познава отлично кв. "Павлово" и че веднага ще се ориентират кои са сниманите участъци", завършва сигналът.

Положението в район „Подуяне“ също е критично: "Вследствие на лошото време през изминалите дни на улица "Цанко Дюстабанов" в ж.к. "Хаджи Димитър", в непосредствена близост до детска градина (и училище на съседната улица!) има паднали клони и дървета, които са свалили кабели от ел.преносната мрежа буквално до земята, което прави преминаването опасно, а за автомобили - невъзможно. Моля, изпратете екип да отстрани проблема, тъй като всекидневно оттам минава немалък човекопоток, основно от малки деца и техните родители. На същата улица се намира и кабинет на педиатър", 

Не само в столицата падналият сняг нанесе сериозни щети, обстановката в град Русе не е по-различна:

"Огромно дърво на ул."Екатерина Каравелова" пред дом 27-29 в момента е покрито с мокър сняг. От дървото се чупят и падат на улицата, върху електрозахранващите кабели и върху оградата на имота ми много големи клони, които застрашават преминаващи автомобили и пешеходци. Около дървото има кабели на интернет и телевизия, както и централната електрозахранваща мрежа, които всеки момент може да бъдат скъсани! Моля за спешни мерки да бъде премахнато! Ако се отчупят нови клони, може да бъдат повредени покривите на дома ми и този на съседната къща. При засилване на вятъра дървото се клати и се страхуваме, че може да се счупи и да падне върху къщите, да събори бетонен стълб на улицата, който е под дървото!",  пише нашият потребител.

С останалите сигнали, които касаят не само снежната обстановка, но засягат разнообразни проблеми, които гражданите ни изпращат, можете да се запознаете на Helpbook.info. Платформата на Investor Media Group дава възможност не само да се придаде гласност на проблема, но и да достигне до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase