Снимка: БГНЕС

Трудова борса с работодатели, представители на различни компании и безработни лица се състоя в конферентната зала на хотел "Арена Самоков". Борсата беше организирана от Дирекция "Бюро по труда" - Самоков и представи възможности за професионално развитие.

На събитието присъстваха много от работодателите в региона, сред които основно хотелиери в курортен комплекс "Боровец". Те заявиха, че имат нужда от служители за предстоящия зимен сезон.

"Работната сила е основният капитал и е най-важното "оръжие на борбата с конкуренцията", се обърна към работодателите директорът на местното Бюро по труда Венета Галева по време на официалното откриване.

Тя каза още, че проблемът с намирането на кадри се усложнява. Галева отчете, че към днешна дата броят на регистрираните безработни е 617, което е 4,04 на сто от икономически активното население в Община Самоков. Жените без заетост са повече от мъжете, съобщи БТА.

От година на година проблемът с липсата на работна ръка се задълбочава и той е във всички сфери, посочи и кметът на Община Самоков инж. Ангел Джоргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase