Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info наш потребител ни снимки от община Елин Пелин. Авторът на сигнала е заснел няколко кучета, които е видно, че са в окаяно състояние. В жалко подобие на къща майката е вързана с масивен синджир, а малките й бедстват и определено са недохранени и обезводнени.

Тази жестокост е потресаваща и недоумяваме как човешко същество би подложило съзнателно живи създания на бавна и мъчителна смърт. Ето и линк към самия сигнал, но не се препоръчва отварянето му от чувствителни хора.

Отново към БАБХ получихме молба за проверка на хранителен обект с твърдение за всякаква липса на хигиена. Предлагат се тестени закуски, които продавачът подава с ръка без ръкавица, като не се притеснява да пипа пари и всичко, което му е нужно.

Към същата институция получихме сигнал и от град Русе. Нашият потребител е забелязал месни изделия изложени на витрина в голяма търговска верига, които били с няколко етикета, които сочат различни дати на годност и сума за плащане. Въпреки това закупил въпросния артикул, но при отварянето му установил, че не е годен за консумация.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase