Снимка БГНЕС, архив

Оранжев код за бурен вятър и значителни валежи е в сила за цяла Източна България и северозападните райони. За останалата част от страната е обявен жълт код. Утре буреносните ветрове в цяла Източна България продължават и отново е обявен оранжев код, съобщи БНР.

Министерството на околната среда и водите предупреди за възможни наводнения в района на реките Дунав, Камчия и Русенски Лом.

Заради силния вятър в София екипите на дирекцията „Аварийна помощ и превенция" са реагирали на 18 сигнала за паднали клони, строителни огради, ламарини и части от билбордове.

Повече от два часа квартали на Смолян и няколко села в общината са без ток заради силния вятър. Първи за сезона сняг валя по високите части на Смолянска област.

Повече от два часа квартали на Смолян са без ток. Причината за авариите най-вероятно е силният вятър. Сигналите са за квартал "Каптажа", "Нов център", Стар център", "Райково", "Езерово" и някои села в общината. Ситуацията е динамична и на места няма ток, на други електричеството се възстановява и токът пак спира.

От Планинската спасителна служба предупредиха, че условията за туризъм в планините са лоши - облачно, с гъста мъгла, на места - със силен вятър, пътеките са хлъзгави, навсякъде има снежна покривка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase