Снимка БГНЕС
fallback

Ако не бях министър на спорта, щяха да се присъединя към протеста.

Това каза пред Би Ти Ви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, който говори преди европейската квалификация между България и Унгария тази вечер от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

„Вчера стана ясно, че от СДВР никога не са казвали, че мачът не може да се проведе с публика. Никога не са отказвали да охраняват мача. Трябва да видим и другата страна - това криене зад решението на УЕФА дали е провокирано от БФС с предварителна кореспонденция с тях“, започна Илиев и продължи:

„Ще гледам мача, но няма да съм на стадиона. От морална гледна точка не е окей аз да се изтипосам вътре, а феновете да не са. Ако някой протестира срещу нещо, най-вероятно има право да протестира. Ако днес затваряме вратите, на следващия мач какво ще направим? Хората ще спрат да протестират ли? Аз се съмнявам. Най-голяма е моралната щета върху хората. Трибуните са строени, за да бъдат пълни, а не да ги държим празни. Когато хората ясно казват своето желание, няма нищо лошо човек да отстъпи мястото си и да даде шанс на някой, който може би ще се справи по-добре. Смятам, че така е редно“.

Oще по темата

Илиев коментира и възможността ММС да отнеме лиценза на БФС. „Има много ясни правила, при които Министерството на младежта и спорта може да отнеме лиценза на една федерация. В историята има такива намеси на други министри в други спортове. Всеки опит на държавата да се меси в спортна федерация не е завършвал добре. Ако ние вземем лиценза на БФС, до какво би довело това? Аз нямам право да искам оставката на който и да е президент на федерация“.

„Най-нормалното нещо е, когато народът не те иска, да си тръгнеш. Те са там заради хората. Смисълът на тяхното съществуване е да има футбол, добър футбол, който да радва хората. Изключват клубове и затварят стадиони... Като гражданин имам много силно изразена позиция по този въпрос. Ако не бях министър на спорта, щях да се присъединя към протеста“, каза още бившият автомобилен състезател.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

наблюдател

преди 5 месеца

Един интелигентен министър.

fallback