Снимка БГНЕС, архив

След като стана ясно, че от УЕФА са уведомили унгарската федерация, че по искане на Българския футболен съюз мачът от квалификациите за европейското първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врати в София, от унгарската футболна централа пуснаха следното изявление:

"Поведението на Българския футболен съюз е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско. Не можете да организирате дори семейна почивка по такъв начин, камо ли международен футболен мач със сериозни залози, включващ много хора и интересуващ милиони.

Българската асоциация постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация.

Още по темата

Припомняме, че първоначално по програма европейската квалификация между двата отбора бе насрочена именно за четвъртък на Националния стадион в София, но впоследствие двубоят бе преместен "Христо Ботев" в Пловдив при закрити врата с обяснението, че мачът е рисков и може да има безредици. Причината за това е готвеният протест от страна на всички големи фен фракции в страната срещу управлението на ръководството на БФС.

От Пловдив обаче отказаха да домакинстват на срещата, тъй като се извършват ремонтни дейности на новия стадион на Ботев Пловдив. Появи се вариант за стадиона в Кърджали, който обаче не отговаря на изискванията на УЕФА, а и домакините изказаха готовност да приемат срещата само ако е с публика.

В крайна сметка днес и от БФС потвърдиха, че срещата ще се играе на националния стадион от 19 часа, но без публика.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase