Снимка: БГНЕС
fallback

Цените на плодовете и зеленчуците тази есен са приблизително с една трета по-скъпи, отколкото миналата година. Това показа проверка на екип на БГНЕС в столичните пазари.

Сезонът на приготвяне на зимнина постепенно отминава, но все още има хора, които искат да сложат туршия за през зимата. Както и през лятото, така и сега основната спирачка са цените на плодовете и зеленчуците.

Пазарите са пълни със стока, но клиентите предпочитат да купуват по-малко. По-скоро за момента консумация, отколкото за зимнина, споделят своите наблюдения повечето от запитаните от БГНЕС продавачи на пазара в Младост.

"Домашната" капия може да се намери на цени между 2,50 и 3,5 лева, "крехкото" българско зеле върви по 1,50 лв, а при доматите ножицата на цената е най-голяма и зависи от това дали са розови, сорт "рома" или най-обикновени. Тя се движи между 1 и 4 лв. за кг.

А за тези, които са решили да заложат на нещо хем традиционно, хем не толкова често срещано, както в миналото се предлагат кестени. Прочутите ядливи кестени от Петричко струват по 7 лв. за кг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Влади

преди 6 месеца

Колко сте глупави, бе! Според феновете на ДСб това е нормално и добро, защото е пазарна икономика. Коне с капаци, мен да питат, защото всичко в БГ е картел и спекула , а не пазар.

16

Анонимен

преди 6 месеца

Аз наблягам основно на хляба, иначе не мога да се наям

15

нищо че е скъпо

преди 6 месеца

важното е пак да гласувате

fallback