Снимка: БГНЕС
fallback

Русия нареди на кореспондента на Българското национално радио в Москва Ангел Григоров да напусне страната в отговор на решението на българските власти да изгонят от България кореспондента на вестник "Росийская газета" Александър Гацак.

В съобщение на сайта на руското външно министерство се казва, че на Григоров е разпоредено да предаде акредитационните си документи, като "огледална мярка" в отговор на "преследването" на Гацак от страна на ДАНС, която го обяви за заплаха за националната сигурност, пишат от БНР.

"Ръководейки се от принципите на свободата на медиите и прагматичното сътрудничество, руската страна ще бъде готова да разгледа възможността за възобновяване на работата на кореспондента на БНР в Москва, ако правителството на България от своя страна вземе положително решение за акредитиране на журналиста на "Росийская газета" в София", допълват от руското външно ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 7 месеца

В россията пак тълкуват нещата мултиперспективно и соцдиалектично: едно е реципрочност при екстрадиция на дипломати, съвсем друго е да гонииш журналисти. Руският е изгонен заради шпионска дейност, а българският -- защото е български. Тук има и друго неизяснено: защо руският е изгонен, а не са го арестували и да бъде съден? Той не е дипломат, няма такъв статут. Мисля, че нашите прехвалени ,,служби" продължават да служат на старите си кремълски началници.

36

Анонимен

преди 7 месеца

Едно е национално радио друго е вестник,вестници много,а национално радио едно,не се е чуло нация да има няколко национални радия/телевизии с представителства в други държави,а вестници може да има,но частни,а наши вестници с акредитирани представители в Русия няма,затуй се захванали с акредитирания представителя на БНР като по висш представител в информационните дейности за разпространение известия в повече говорим вариант,а вестника техен частен с представителство ли е у нас,да пише за вариант

35

Само

преди 7 месеца

Добро са му сторили.

fallback