Снимка БГНЕС

Двама са задържани за купуване на гласове в Роман.Те са признали, че са извършили престъплението.

Междувременно там се провежда протест заради съмнения за купен вот и манипулации при провеждането на изборите на 29 октомври, предаде БНТ.

В общината е преизбран досегашният кмет. Протестиращите настояват за касиране на вота, тъй като е имало регистрации на хора, които не са от региона и никога не са живели там.

Според тях преизбраният кмет Валери Ролански, който спечели трети мандат, е избран нечестно.

На 27-ми бяха заловени двама човека, които купуваха вот по списък от 83 души. Има заведено досъдебно производство в Софийската градска прокуратура и няма никакъв резултат. Има хора от списъка, които са си признали, че са взели пари.

'Тези хора, които са купували гласове, са освободени и са си тук на свобода", заяви Детелина Делева, съорганизатор на протеста.

"Не може в едно село, в което живеят по постоянен адрес 140 души, а в момента живеят приблизително 70-80 ,да дойдат да гласуват 257 в избирателния списък, не може. Има заснети бусове, с които са докарани да гостуват за общински кмет. Не може други хора да ни определят какво да правим. Настояваме за проверка на всички регистрации", допълни Силвия Василева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase