Снимка: БГНЕС

Свидетели и потърпевши редовно ни изпращат сигнали в платформата на Helpbook.info за нападения от бездомни кучета в цялата страна. Разбира се, горките животни не са виновни за съдбата си, че са изхвърлени от безотговорните си собственици, но никак не е приятна срещата с агресивни песове.

Наш потребител от Варна сподели ужаса, който е изживял на излизане от търговски обект, за щастие се отървал само с уплаха: „Снощи, 19 октомври 2023 г., около 00:00 ч. бях нападнат от глутница 6-7 бездомни кучета, точно преди магазин Билла на бул. "Цар Освободител" в кв. Младост II. Животните бяха непредизвикано агресивни и силно териториални. Изскочиха изведнъж, обградиха ме, лаеха, ръмжаха през зъби. С прибрани ръце в джобовете и малки стъпки, пресякох от другата страна на булеварда (благодарение на съобразителни шофьори, които ме пуснаха да премина на червен светофар). За щастие се отървах само с уплаха. Всяка вечер минавам пеш по същия маршрут и досега не съм се натъквал на подобен проблем. Наистина обичам животните, но не смятам за нормално да изпитвам опасения за живота и здравето си, прибирайки се. Подчертавам, че инцидентът се случи на главна пътна артерия, по която има движение и през нощта. Моля да бъдат взети мерки, колкото се може по-скоро“, пише той.

Наш потребител се сблъскал с непредизвикана агресия по друг повод, като подробно описва ситуацията, в която се озовал: „Тази сутрин в 07.30 ч. на спирката на хотел "Плиска" в посока Орлов мост се насочих към последната врата на автобуса, но шофьорът затвори вратата и аз се затичах към първата врата, която още беше отворена и като се качих, започна да се кара с мен и да ме обижда, че нямало да ми отваря всички врати, за да се кача. Аз се извиних, че не съм видяла дали после е отворил задната врата, защото нося очила и не виждам добре. Не е необходимо водачът да се отнася грубо с пътниците, защото от това колко пътници вози се формира заплатата му и ако не му харесва тази работа, може да я смени с друга, която да е подходяща за квалификацията му. Видях на автобуса, че има номер 3611, но регистрационния му номер не успях да видя. Това е автобус 604, а на вътрешната табела беше 384.“

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase