Снимка БГНЕС, архив
fallback

Установените от МВР водачи на моторни превозни средства след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техните аналози за месец септември тази година са общо 852-ма.

Това става известно от отговор на парламентарен въпрос на вътрешния министър Калин Стоянов, зададен от народния представител Петър Петров, публикуван в сайта на Народното събрание, пише БТА.

За периода, водачите, които са хванати да шофират след употреба на алкохол, са 580, а с наркотици – 272-ма. На 1001 души са отнети временно шофьорските книжки заради положителните тестове за алкохол или наркотици.

Образуваните досъдебни производства за шофиране с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила са 287, а с над 0,5 промила – 20. Досъдебните производства за шофиране след употреба на наркотици са 237, като има три, които са за повторност на деянието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 10 месеца

Ела ме хвааани зааа хуяяяя ,,,,Точно вие ще миии казвате каде да карам ПРОСКУБАНИ КООО0РУМПИРАНИ МИЛИЦЦИОНЕРИ

11

Да допълня...

преди 10 месеца

Не може да бъде. Нали писахте че след отнемане на автомобилите пияните и дрогирани шофьори рязко е спаднал, а сега друго.Сталин е казал: Справих се с немците , но с шофьорската пасмина не можах.

10

Рендету

преди 10 месеца

Пиян или дрогиран зад волана - отнемаш книжката за Три месеца и глоба 1,500 лв. Не плати ли глобата до три месеца, вдигаш на 2,000 лв. Не плати ли до Шест месеца - Конфискуваш автомобила и Анулираш напълно шофьорката книжка!

fallback