Снимка: БГНЕС

Топла и предимно слънчева ще бъде започващата седмица.

Във вторник, 24 октомври, ще има разкъсана средна и висока облачност в страната. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от югоизток. Времето ще се задържи топло за втората половина на месец октомври, с минимални температури между 10 и 15 градуса, и максимални - между 23 и 28 градуса, се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас от 24 до 29 октомври на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от БТА.

В сряда, 25 октомври, вятърът ще е от юг-югозапад, температурите ще се повишат с 2-3 градуса. От запад облачността ще се увеличава и вплътнява, а вечерта на места в Западна България ще превали слаб дъжд.

В четвъртък, 26 октомври, от северозапад ще проникне относително хладен въздух, а температурите ще се понижат слабо. Ще преобладава облачно време и главно в часовете преди обяд на места ще превали.

На 27 октомври, петък, след временно намаление, облачността отново ще се увеличи. Със слаб южен вятър, температурите отново ще се повишат и максималните ще са между 23 и 28 градуса.

През почивните дни - 28 и 29 октомври, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще има променлива облачност, по-често значителна над Южна България и главно там ще има валежи. Температурите отново ще се понижат с 2-3 градуса.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase