Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани. Това коментира пред Нова Нюз икономистът Румен Гълъбинов.

Той уточни, че през април предишното правителство също е обявило, че няма да има добавки за най-възрастните хора, но после е променило решението си.

„Да, трябва да има актуализация на пенсиите и тя ще продължи, но за не пречи на пенсионерите да се дават добавки за Коледа и Великден”, каза той.

Според него решението е повече политическо, отколкото икономическо. Гълъбинов каза, че все още голяма част от капиталовите разходи също са под въпрос. „Комбинацията от несигурни и по-добре планирани бюджетни приходи и нарастващи разходи не е добра”, уточни той.

Не мисля, че ако дерогацията на „Лукойл” отпадне по-рано, цените ще се повишат. Тя няма толкова голямо отношение към тях. Към момента „Лукойл” работи не само с руски петрол, а с  микс. Много по-важно е какво ще е поведението на суровия петрол на международния пазар”, добави още Гълъбинов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Радослав

преди 6 месеца

До 90,91,92 и тук казуса е,че скоро парите няма да стигат дори за минимални пенсии без значение на колко си се осигурявал. Затова индивидуални партиди. А не като сега мързеливият и криещият да взима наравно с работливият и съвестният! Защото с това изкуствено вдигане на минималната пенсия и с помощи се получава така, че тези с минимално вноски взимат колкото тези с нормални вноски което не е честно спрямо съвестните платци!

90

Радослав

преди 6 месеца

До 90,91,92: така, да пенсионерите имат право да изискват пенсии отговарящи на вноските им. Проблемът е, че те очакват и изискват 10 пъти по високи. Даваш банка за пример, даваш си парите на влог и очакваш накрая да получиш лихва 200% при разписан договор от 5% лихва? Да държавата е длъжна да ти върне парите, дали те стигат за нормален живот, то това не фигурира никъде в договор или където и да. Тя ти дължи пари, те за какво стигат е съвсем друг въпрос!

89

Анонимен

преди 6 месеца

.... това не я освобождава от задължението днес да изплаща пенсии и пенсионерите - особено тези с пълен трудов стаж - имат всички основания да изискват тези пенсии да бъдат достатъчни за добър и достоен живот.

fallback