Снимка: БГНЕС
fallback

Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие на среща Олеся Илашчук, извънреден и пълномощен посланик на Украйна у нас, съобщиха от Българската патриаршия.

Приемът се състоя в сградата на Софийската света митрополия, а в него участваха Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Теодор Атанасов - началник на кабинета на българския патриарх, и Ангел Младенов, секретар на Софийската света митрополия.

По време на срещата посланик Илашчук благодари на Светейшия патриарх и на Българската православна църква за материалната и духовна подкрепа на бягащите от войната бежанци. Олеся Илашчук изрази и радостта си от съвместната инициатива на митрополита на Белгия и екзарх на Нидерландия и Люксембург на Вселенската патриаршия Атинагорас, и на митрополит Антоний за ремонта и възстановяването на украинската църква "Покров на Св. Богородица" в близост до Брюксел.

Митрополит Антоний припомни, че Българската православна църква винаги е откликвала положително към страдащия народ, като го подкрепя не само материално, но и духовно. Той сподели на посланик Илашчук много инициативи, с които не само Софийската епархия, но и други епархии подпомогнаха и подпомагат страдащите и бягащи от войната украинци.

Митрополитът изтъкна още, че Църквата не е спирала да се моли за мир в Украйна и дълбоко състрадава с украинския народ в това негово изпитание.

Патриарх Неофит пожела на посланик Олеся Илашчук успешен мандат у нас, ползотворна работа и мир за страната, и за народа на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Щирлиц

преди 6 месеца

Гледам и не вярвам на ушите си...Какво падение.

13

Анонимен

преди 6 месеца

Вещицата О,Лесна ЕлаЗаЧук на карти Таро ли му е гледала на патриарха или му е праевила кекс инструкции?Нали е инструкторка някаква...

12

даа

преди 6 месеца

А Папата не пожела да приеме,нали?Интересно какво искат?

fallback