fallback

Отменен е насроченият за днес полет, с който моряци от българския кораб "Рожен" трябваше да се приберат у нас. Към момента няма яснота кога българите ще могат да отпътуват към родината. Това заявиха самите моряци пред БНТ.

Oще по темата

Те остават борда на кораба и очакват фирмата-собственик на плавателния съд да им подсигури следващ полет. Корабът "Рожен" е блокиран на израелското пристанище Ашдод.

По-рано от МВнР съобщиха, че част от моряците на кораба "Рожен" са поискали да напуснат плавателния съд и да се завърнат у нас. Собственикът на плавателния съд е информирал МВнР, че ще организира и поеме всички разноски по прибирането им.

На борда на кораба "Рожен" има 14 български и петима украински моряци. Корабът трябваше да отплава в неделя, но разтоварването се е забавило поради лошите метеорологични условия. Припомняме, че само преди година същият кораб престоя близо половин година в украинското пристанище Черногорск отново във време на война. От екипажа сега изживяват това за втори път.

Преди година същият кораб престоя близо половин година в украинското пристанище Черногорск отново във време на война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

до 5

преди 6 месеца

Като се гледаш в огледалото, някога мислиш ли какъв би бил животът ти ако имаше два грама мозък в главата...?

20

до 14 Дани

преди 6 месеца

Мда, Рожен очевидно кара нещо свързано с война... но "съвпаденията" продължават... Явно има някаква символика (за съжаление, на български е трудно да се установи, а и подобни източници са рядкост) и черна магия в случая, като се сети човек и за безполезната инициатива и "полемика" относно знамето на Рожен...

19

Анонимен

преди 6 месеца

Тея където отидат избухва война.Да не ходят към Тайланд,защото ни писна от войни.Каръци са.Миналият път руснаците ги спасиха,този път ще има да си чакат Кирчо на кукуво лято да ги спаси.

fallback