Снимка БГНЕС, архив
fallback

Със заповед на министъра на отбраната Тодор Тагарев на основание чл. 31, ал. 1 и чл. 57, ал. 1, т. 3 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и отправено искане от министъра на вътрешните работи се въвеждат допълнително 50 военнослужещи с 6 единици пътни превозни средства с повишена проходимост от състава на Въоръжените сили за подпомагане на органите на МВР при охраната на държавната граница. Целта е противодействие на незаконно навлизане на мигранти на територията на страната, считано от 16.10.2023 г. до 08.11.2023 г., съобщиха от МО.

С това участието на Министерството на отбраната в подпомагането на органите на МВР по охраната на българо-турската граница и тяхната логистична поддръжка нараства на около 430 военнослужещи с около 90 единици техника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

ФлякФ

преди 6 месеца

Невероятно театрално изпълнение от клоуни. Обзалагам се, че за три денонощия ще откажа от завоевателните намерения нарушителите на държавната граница. Няма нужда от тежко въоръжение, стига ми само една стара манлихера и 7-8 кила патрони... Проблемът е, че няма кой да ми пази гърба от вътрешните врагове...

29

Анонимен

преди 6 месеца

Охраняването на българската граница приключи 1990г, сега се охранява еврогейската!

28

Анонимен

преди 6 месеца

Е сега можеше да се ползват БТР-ите, които тоя продажник подари на хохлите. 50 военни с 6 машини - по 8 в консерва. Тоя виждал ли е 1000 човека подивели какво представляват!

fallback