Снимка БГНЕС, архив

Разследването по случая "Дебора" остава в Стара Загора. Това е постановила Върховната касационна прокуратура по искането на адвокатите на обвиняемия Георги Николаев, съобщи bTV. Не са ясни обаче мотивите за отказа.

Междувременно защитата на Николаев отново е внесла в съда молба той да бъде пуснат от ареста. Предстои Районният съд в Стара Загора да се произнесе.

Случаят с младото момиче стана публично известен на 28 юли, когато медиите съобщиха, че тя е с 400 шева, след като е била обезобразена с макетно ножче. Зверството придоби особена публичност, след като стана ясно, че след случилото се Георги Николаев първо е бил задържан по обвинение за средна телесна повреда, но после е пуснат, защото обезобразяването на момичето с макетен нож и счупеният нос са били квалифицирани като лека телесна повреда.

Последваха спешни промени в закона за домашното насилие и Наказателния кодекс, а заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Георги Видев беше разжалван.

Още по темата
Случаят Дебора предизвика вълна от съпричастност, както и масови протести срещу насилието в цялата страна.

26-годишният мъж бе задържан отново и оставен за постоянно в ареста от съда в Сара Загора.

Районната прокуратура в Стара Загора обедини двете разследвания, водени срещу 26-годишния мъж - за нанесена средна телесна повреда и за закани с убийство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase