Снимка: БГНЕС

През следващите дни, до края на седмицата, времето у нас ще бъде предимно слънчево и топло за сезона. По-значителни увеличения на облачността ще има в петък, 13 октомври, следобяд, но вероятността за валежи е малка. Това се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас от 12 до 17 октомври на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Очаква се в следващите дни вятърът да е слаб и с променлива посока. Температурите ще се повишават и през почивните дни минималните - ще са между 8 и 13 градуса, а максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

В понеделник, 16 октомври, с ориентиране на вятъра от северозапад, ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи и по-късно през деня ще започнат валежи.

В Северозападна България температурите ще се понижат значително, а в източните райони ще са все още доста високи, до 27-28 градуса.

Във вторник, 17 октомври, валежи ще има на много места в цялата страна. Температурите навсякъде ще се понижат, а максималните ще са между 15 и 20 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase