Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

В предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR гостува бившият финансов министър Милен Велчев. Според него трябва да се въведе минимална заплата спрямо средната за отделните региони.

Гостът е на мнение, че темата се политизира в навечерието на местните избори с цел да се спечелят повече симпатизанти.

Нова минимална работна заплата от догодина в размер на 993 лева обсъдиха държавата, синдикатите и бизнесът. И въпреки че не стигнаха до консенсус, правителството вече пресмята финансовата рамка на страната за 2024 г.

"Трябва да се намери рутинна формула, която не непременно да е свързана както сега в закона със средната работа заплата. Проблемът не е във величината или в базата, с която се сравнява, а в регионалната диференциация. На регионален принцип може да се определя като процент от средната работна заплата в съответния регион", коментира Велчев.

Той коментира предложението за новите данъчни промени, финансовата рамка на държавата и проблемите с въглищните централи.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 7 месеца

Тия за 150 лв увеличение, за да не се случи ще довлекат от 9 кладенеца вода. Да ви го ... драги работодатели!

52

Иван Анисий :

преди 7 месеца

Какви ли циркови номера не биха направили родните ми$$ирки за да се подмажат на посолството... Бълват статии на конвейер да хвалят господаря - спонсор и да омаскарят когото им посочат! Готови са да извадят от полит-бунището най-ГнYсната 80няща пасмина - костовисти,йес-мени,крадливите царски юпита и пр. да се изказват по "важни въпроси" като "експерти"!?! И то след като народа ги изрита заради тоталната им некомпетентност и пълно о*с*и*р*а*н*е до ушите!!!

51

Анонимен

преди 7 месеца

Гласувайте за десните либертариански от софийските градски, съветника на Слави Николай Василев, Милен Велчев, за да ви превърнат в африканска държава, с ниски данъци за богатите и бизнеса, евтин труд на ***. Отлични условия за бизнес на Запада, който носи бедност на ***. Бизнесът трябва да бъде полезен на населението, икономиката да работи за народа, а не народът да работи за печалбата на богатите и бизнеса.

fallback