Снимка БГНЕС, архив

Предстои смяна на директора на МВР болница проф. Илия Баташки, научи Скенер.нюз. Очаква се неговото място да заеме проф. Ненчо Смилов, който ръководеше лечебното заведение от 2019 г. до юли 2021 г., когато тогавашният служебен вътрешен министър Бойко Рашков тихомълком върна като шеф проф. Баташки, пише скенер.нюз.

Това е първа директорска рокада на ключова болница в мандата на кабинета Денков/Габриел, макар и да не е предприета от здравния министър проф. Христо Хинков, ако изключим подадената оставка на шефката на болницата във Враца.

Припомняме, бившият депутат от БСП беше назначен за шеф на МВР болница през 2013 г., а през 2019 г. беше принуден да си подаде оставката, но реалните причини за това така и не станаха ясни. Преди това в периода 2005-2009 г. Баташки оглавяваше най-голямата болница в страната  – пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“, но беше уволнен заради огромните дългове, които лечебното заведение натрупа по време на ръководството му.

След това известно време беше начело на общинската болница „Св. Пантелеймон“ в Пловдив. А през 2020 г. се кандидатира за шеф на Комплексния онкологичен център в града, но още на първия кръг в конкурса отпадна.

Проф. Ненчо Смилов, който за втори път ще оглави МВР болница, е хирург, уролог, има и магистратура по здравен мениджмънт. Освен в института, е работил в „Надежда“ и „Уни хоспитал“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase