Снимка БГНЕС
fallback

Правителството направи най-адекватното нещо – да входира териториалните планове за справедлив преход на 30 септември и едновременно с това да започнем детайлните преговори как да бъдат модифицирани, така че да работят най-добре за енергийния сектор на България. Това каза пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков след края на срещата в парламента между премиера Николай Денков, министри, депутати и представители на протестиращите миньори и енергетици.

Териториалният план, както е входиран, имаме три месеца да се допълва, моделира, по някакъв начин да се направи така, че да бъде адекватен и за българската енергетика, и за Брюксел, каза Петков.

Oще по темата

Реално, това, което се случи, е, че не се изпуснаха големите средства с внасянето му на 30 септември, но се отвори диалогът. И още днес с решенията, които се взеха, той ще започне да се допълва, поясни Петков.

Той коментира още, че днес е показано, че правителството може да преговаря със социалните партньори по начин, по който да се постигне резултат. Акад. Денков наистина показа лидерство и ние, като политически партии, го подкрепихме, отбеляза също Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Алито от София

преди 7 месеца

Това грозно нещо е по нагло и от Бойко Борисов, цялата спогода е правителството да получи 1.7 милиарда евра по програма за спиране на ТЕЦ - овцете работа с въглища, и да купуваме ток на цени определени от Брюксел, но защо Чехия, Полша и други си ги сложиха на куру, а нашите канадци се дупят, особено ненаситната Асена Василева с големия си тезгях

45

Аниматор

преди 7 месеца

Кире, хич не си забавен, да знаеш. Докато вие делите едни пари- мнозинството в България се чудят как да си платят сметките през наближаващата зима...

44

Анонимен

преди 7 месеца

Просто киро си показа колкоепрост.Кой го допусна тозиулигрофендо до управлението на държавата..

fallback