Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков очаква в 16:00 часа в Министерския съвет среща с протестиращите енергетици и миньори. Засега министър-председателят има отказ от страна на лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа". Представителите на ресорните федерации също отказват разговорите.

Протестиращите заявяват, че дават шанс на правителството до края на деня да преосмисли решенията си. В противен случай са готови за по-мащабни протестни действия.

Магистрала "Тракия" в района на Стара Загора остава блокирана, спряно е движението по Подбалканския път в района на Гурково, съобщи БНР.

Още по темата

Междувременно, протестиращите енергетици от ТЕЦ "Бобов дол" и миньори от мини "Отрит въгледобив" вдигнаха блокадата на пътя Кюстендил - Дупница. Протестът продължи около час и в него се включиха също граждани от Дупница и Бобов дол.

В двете посоки се образуваха колони от чакащи да се качат или идващи откъм автомагистрала "Струма" моторни превозни средства.

Организаторите казаха, че са се събрали около 200 коли, на място имаше изпратена полиция, до напрежение не се стигна.

Утре в 9:00 часа протестиращите се събират на входа на ТЕЦ "Бобов дол", като на място ще се реши под каква форма протестите ще продължат.

Вероятно ще има ново затваряне на автомагистрала "Струма". Очаква се при протестиращите да е и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Ще видим, ако няма развитие до довечера, от утре нови неща - ще видим в София ли ще е, тука ли пак започваме, но вече говорим за по-мащабни неща.

За срещата, предложена от премиера Николай Денков в 16:00 часа, каза: "Лично ние няма да отидем. Такъв е призивът на двата национално представените синдиката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase