Снимка: БГНЕС

Протестиращите енергетици решиха, че няма отворят прохода Хаинбоаз за преминаване на леки автомобили и днес и утре преди обяд.

По-рано днес бе обявено, че трафикът на автомобили и камиони до 12 тона ще бъде пуснат днес до 20 ч. и утре преди обяд от 4 ч. сутринта до 10 ч. Слушатели на БНР потвърдиха, че все още не е освободено движението там.

Енергетиците обаче промениха своето решение. И двата синдиката - и КТ Подкрепа, и КНСБ, отказаха среща с премиера Денков в София в МС.

Остава блокирано движението на магистрала "Тракия" при Стара Загора.

Министърът на енергетиката Румен Радев влезе с екипа си в сградата и каза, че се надява срещата да се състои. По-рано протестиращите, както и синдикатите, заявиха, че очакват представители на властта на място, при блокадите, и че няма да отидат в Министерския съвет.

 

КНСБ няма да участва в преговорите за въглищните региони при премиера. Това стана ясно от официална позиция, разпространена на интернет страницата на синдиката.

"Президентът на КНСБ, лидерите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не приемат отправената покана от премиера акад. Николай Денков за преговори този следобед. Причината е ясно изразеният отказ от страна на протестиращите миньори и енергетици за разговори при премиера днес, 1 октомври", се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase