Снимка: БГНЕС
fallback

Трима български туристи не бяха допуснати в Турция, въпреки облекчените правила за влизане в страната. Сигналът е подаден от туроператор и турист.

Според Ваня Петрова, специалист „Туризъм” в туроператорска фирма, законът дава право да се влезе в Турция само с лична карта, но въпреки това трима туристи, не са били допуснати в страната. Пред Nova News тя обясни, че туристите са се върнали, за да вземат червените си паспорти и с личен транспорт са пристигнали до крайната точка на екскурзията - курортния град Мармарис.

„Пътуващи се сваляха избирателно от автобуса, с който пътувахме, под претекст, че личните карти са повредени. Документите бяха счупени при проверката на границата”, обясни Петрова.

Тя уточни, че са върнати само трима туристи, а половината от пътуващата група е прекосила границата само с лична карта. По думите й ощетените ще търсят своите права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Те граничарите не са

преди 11 месеца

виждали лична карта, та са повредили 50% от събраните в автобуса. А и то излезе, че "групата" е от шест души щом половината са преминали границата? И като ги пуснат, какво? После ако не могат да влязат обратно в България, като са изпукали всички пари? По-добре ли щеше да е?

22

Всяка държава в ЕС

преди 11 месеца

също щеше да ги върне. Сваляли ги избирателно? По какъв признак? Виновни са или туристите, или туроператорът, който не им е обяснил писмено в общите условия на договора, че не могат да пътуват с повредена лична карта. А и където и да пътуваш извън България винаги е добре да носиш и паспорт и лична карта, в случай че ти откраднат или загубиш един от двата документа. Един в теб, един в сейфа на хотела.

21

Анонимен

преди 11 месеца

Имат право при повреди в документите да ги обявят за невалидни. Отишли до там, върнали са се и тепърва се сетили да вдигат врява? Нали затова има посолство? Какво ги хрантутим ония там? Ами като не те пуска гранична полиция - звъниш на нормалната полиция и казваш "тия шапкари защо ми искат подкуп"? Обаждането се регистрира и вече се разправят. А не бил съм се бил напил истории. Документ има ли? Трябва писмен отказ и причина. Май няма. Че ние откъде да знаем тия изобщо дали са били там?

fallback