Снимка БГНЕС

Майката на Антон Хекимян го буди всяка сутрин в 5 часа. Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ е роден в семейството на българка и арменец. По думите на майка му Златка, Тони още от малък се допитвал за всяко свое решение първо до тях. Неслучайно тя е и първата, с която разговарял, когато разбрал, че напуска журналистиката, пише "Марица".

"Синът ми е много дисциплиниран и много работи. Ще направи чудеса за столицата, ще видите", уверява Златка. Тя споделя, всяка сутрин точно в 5,00 часа телефонира на сина си, за да го събуди и да не се успи. Още от времето, когато Хекимян беше водещ в сутрешния блок на Би Ти Ви. Мама Златка искала да е спокойна, че синът й няма да закъснее и да си навлече ядове на работното място.

Майката и сестрата на Антон живеят в Стара Загора, така че няма да могат да гласуват за него. Сестрата Вера Кардашлиева има две момичета, които са любимите племеннички на ексводещия. "Аз ще гласувам за вуйчо, нищо че съм малка", казва едната от тях - Зори.

"Със сестра ми Вера ни делят 11 години разлика, но много я обичам, няма сила, която да ни раздели", споделя водещият на рождения ден на сестра си.

Бащата Гаро, майката Златка, семейството на сестра му Вера си общуват не само по празници, а всеки ден. "Те са моята опора, семейството е всичко", казва журналистът, кандидат за кмет на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase