Снимка БГНЕС, архив

Открит е изчезналият хеликоптер в района на село Гърмен. Към мястото, откъдето е засечен сигнал, са се отправили пожарникари, полицаи, горски служители и планински спасители с дронове.

Машината е паднала на 1-2 км от мястото на излитане, в дере, в труднодостъпна местност. По неофициална информация пилотът е загинал, пише "24 часа".

Днес селскостопанският хеликоптер е излетял около 7,40 ч. от стадиона в Гърмен и се е отправил към Цалапица, където е трябвало да кацне. Няколко часа по-късно обаче се оказало, че машината не е пристигнала и така е подаден сигнал за изчезването й.

В издирването се включи и военен хеликоптер "Кугар".

Още по темата

Машината е била в района на Гърмен от 19 септември и е пръскала горски масиви срещу борова процесионка. В петък сутринта е трябвало да се прибира, защото е свършила работата, за която е наета от Югозападното държавно предприятие.

Колегата на пилота си е тръгнал с автомобил, но когато пристигнал в района на Пловдив, установил, че хеликоптерът не се е прибрал и подал сигнал. Започнало е издирване на машината.

Фирмата собственик на хеликоптера, "Авио отряд - Варна" се оказа и собственик на вертолета, който на Джулай морнинг прелетя опасно ниско над плаж "Градина", където много хора се бяха събрали да посрещнат изгрева.

През март тази година пилотът Георги Влайков, който бе шеф на учебен център в същата фирма, загина край летище Лесново, докато изпълняваше акробатичен полет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase