Снимка: БГНЕС
fallback

Изгонените руски църковни служители са прескочили правомощията си, заяви пред bTV. Това каза в предаването „Тази сутрин“ бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

По думите му те били активни и в Северна Македония, а основата им цел е била София и Скопие да има лоши отношения, за да не тръгне съседката ни по европейския си път.

„Руската православна църква винаги е била активна в политическия живот на страната. Обхватът на руското разузнава е толкова дълбок, че обхваща почти всички аспекти на социалния политически живот“, подчерта Керемедчиев.

По думите му трябва да се разбере до къде е са стигнали контактите на църковните служители.

„Руското разузнаване има всеобхватни методи да използва своите служите. Не се учудвам ,че и руски свещеници са включени в тази мрежа“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Тон

преди 11 месеца

Ние сами се време между шамарите после се чудим!

39

Тон

преди 11 месеца

Браво хубаво че ни светна, и монасите от Тибет също се врат в политиката ,как не е забелязал,в България е пълно с китайци знаеш ли ги!

38

Ники

преди 11 месеца

Мале колко застъпници има тука на човека на агента КГБ - Гундяев....И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..- Димитър Талев

fallback