Снимка БГНЕС

"Оставката на Атанас Атанасов от поста председател на комисията за контрол над службите е знак на протест за това, че трябва да има реформа в службите. Това, че реформата вече зацикли, ни притесни изключително много. Надявам се след този силен публичен акт да се върнем на масата за преговори", това каза депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев пред БНТ.

В сряда Атанас Атанасов се оттегли като председател на парламентарната комисия за контрол над спецслужбите.

"В момента по закон председателите на службите се назначават от Министерски съвет по предложение на президента. В едно нормално време на редовни правителства, това изглежда като баланс, който е нормален. В момента обаче всички шефове на службите са назначени по време на служебното правителство, което даде повод за недоволство", каза още Стоев.

Още по темата

"Тук говорим за принципни позиции. Съгласете се, че идеята на служебното правителство е да организира избори. Ние бяхме в едно безпътие и служебното правителство две години провеждаше политика, която не му е присъща. Затова започнаха да се наблюдават такива несъвършенства в нашето законодателство, които следва да бъдат реферирани", коментира той.

"Вижда се, че господин Радев си застава зад изборите, по законодателната процедура явно няма да минем. Има вътрешни противоречия, защото има някакви пристрастия към службите, които той е назначил по време на служебните правителства", каза депутатът от ПП-ДБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase