Снимка БГНЕС, архив
fallback

ГДБОП предотврати незаконно онлайн разпространение на литературни произведения и учебници. Операцията е проведена в координация с Европол и под ръководството на Софийска районна прокуратура, съобщиха от МВР.

Полицейските действия са проведени през вчерашния ден. В рамките на операцията е предотвратено незаконното използване на литературни произведения и учебници за различни специалности във висши учебни заведения, като обекти на авторското и сродни на него права, посредством интернет сайта https://www.7print.bg/.

Установен е собственикът на сайта, разпространявал множество копия на учебници и книги, които се предлагали за продажба на занижени цени, както чрез сайта, така и чрез няколко копирни центъра на територията на София. Според данните до момента, предлаганите литературни произведения са над 13 000. Разпространение е извършвано без необходимото по закон съгласие на авторите и правоносителите. В хода на работата е изяснено още, че ползвайки сайта, потребителите му са заразявали компютърните си системи със зловреден софтуер. Иззети са документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване.

Достъпът до сайта е преустановен.

Операцията е осъществена в координация с Европол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Боби

преди 8 месеца

Само дето в подобен сайт намерих учебника, който искаше госпожата - издание от преди 10 и повече години и който нямаше просто от къде другаде да се купи.

18

Миле

преди 8 месеца

Ми като не могат да залавят истински престъпници , ловят библиотекари . Чувствам се много по догорен след тази новина вече няма да мога да чета безплатни книги

17

Анонимен

преди 8 месеца

Какво е това безплатно образование това да не ви социализъм, вече е демокрация за такива неща трябва да се плаща.

fallback