Снимка БГНЕС, архив

Поклонението пред журналиста, писател и издател Тошо Тошев ще се състои на 26 септември. То ще е от 12:00 ч. в църквата „Света София“, съобщиха от семейството му.

По думите им Тошо Тошев е бил истински журналист и блестящ вестникар. „Имаше куража да изразява и отстоява мнението си. Работил е с всички български политици, внушавайки респект и уважение. Самият той споделяше, че за да отстояваш истината, се иска да имаш надежди. За жалост, надеждите на българите умираха през годините и всеки от нас се прощаваше с тях по различен начин“, посочиха от семейството на журналиста.

„Да останеш легенда в Прехода на такова общество към почти невъзможна демокрация, беше също толкова невъзможно. Но той го постигна", казват близките му.

Още по темата

Тошо Тошев почина днес, на 80-годишна възраст.

Той е роден на на 7 декември 1942 година в Дриново (област Търговище). Двайсет и девет години е във в. „Труд“, от 1982 г. – като заместник-главен редактор, а от 1991 до 2011 г. е главен редактор на вестника. Председател е на Съюза на издателите в България (2000-2011). На 3 декември 2002 г. е награден с орден „Стара планина“ (първа степен).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase