СНИМКА БГНЕС

Жена полицай от столично районно е простреляла вчера крадеца след преследване. Починалият от раната  грабител се казва Светльо Младенов, съобщава „24 часа“.

Жената е от столичното 4-о РУ на СДВР. Тя е взводен командир, а заедно с нея е бил и друг униформен полицай.
Младенов и двамата други крадци били следени от полицията от месец. Те нападали жени нощем. Удряли ги по главата с тръба и ги заплашвали, че имат пистолети. След това задигали чантите на дамите.

Още по темата
Сигнал за подобно престъпление постъпил в СДВР и в нощта срещу понеделник, около 2 часа. От него се разбирало, че групата пак е атакувала две момичета. Ударили едното с тръба по главата и му задигнали раницата.

Тримата избягали, а докато полицията ги търсела, се получил сигнал за ново нападение. Около 5,15 часа охранител в столичен бизнес център съобщил за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, като носят някакъв подозрителен багаж.

На място пристигнали двамата униформени от 4-о РУ на СДВР. Те преследвали тримата, които бягалие и се опитали да се качат в автобус на градския транспорт.

15-годишен е бил задържан на място, а двама скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването полицаите стреляли предупредително в безопасна посока, но бегълците не спрели.

Тогава служителите на реда, които имали данни, че тримата плашат с пистолет, отново произвели изстрели. Единият улучил Светльо Младенов.

18-годишният младеж бил откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите обаче починал. Другият преследван успял да избяга.

Според адвокат Димитър Марковски особено решаващо ще е заключението от медицинската експертиза на починалото момче - в коя част на тялото е било простреляно.

"Ако се окаже, че е в гърба, полицейският служител ще изпадне в положение на възможен обвиняем. Включително може да се стигне и до повдигане на обвинение за умишлено убийство", каза за БНР адвокат Димитър Марковски.

"Законът за МВР регламентира много точно правомощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е допустима в хипотезата и в ситуацията, в която здравето на полицейския служител или на неговите колеги е било застрашено. В такава хипотеза огнестрелно оръжие може да се използва, но в такава степен, че да не се причинят минимални увреждания на лицето, което трябва да бъде задържани и което евентуално е нападнало полицай", каза още юристът.
 

Коментари Напиши коментар

347

Зависливец

преди 1 седмица

На Миро ***, на който общината му даде тристаен апартамент, че ужи имаше 4 деца, а се настони сам да живее в 80 квадрата. Кой ще му вземе апартаминта и да го изхвърли на улицата където му е мястото.

346

Бати Юсуф

преди 1 седмица

И какво иска да каже сега този адвокат да беше го поканил да пият кафе ли адвокатчето знае ли всеки крадец тръгва въоражен на грабеж полицайката не е виновна тя си изпълнява задълженията де да бяха всичките полицай като нея .да бе мирно седяло не би чудо видяло точка по въпроса а майката да се сърди на себе си че така го е вазпитавали.момчето имал и две такива случай за кражба какво се прави майката на Луда един два третият път си намери майстора не одобрявам крадците и обиците само крушум

345

Анонимен

преди 1 седмица

Браво на полицайката! Да гръмнеш някой с пистолет на 100 метра, си е олимпийски златен медал!