Снимка: БГНЕС

Борисов се самопредложи да посредничи за решаването на кризата със зърнопроизводителите. Според лидера на ГЕРБ конфликтът между тях и правителството  трябва да се разреши с преговори. Пред журналисти в парламента Борисов изрази учудването си, че няма реакция от страна на ресорните членове на кабинета по кризата.

"Всичко се решава с диалог. Все още не съм чул икономическия министър, търговските аташета какво правят; това е огромен апарат, който стои и чака парламентът да вземе решение. Умолявам да станат активни, да се срещнат с хората и да решат проблемите. Ако има законодателна нужда от нещо ние сме насреща, ще го вкараме и утре ще го решим", каза недоволен бившият премиер.

Той изрази готовност да посредничи, ако някой го поиска от него.

"Аз знам, че всичко в тази страна, което е станало положително и добро, е станало с диалог. Със сиурност има и доза истина в това, което каза Денков. Въпросът е, че ние не гледаме на ИТ сектора или на който и да е друг сектор автомобилите, и това прави впечатление, това ги дразни", коментира Борисов луксозните автомобили на хора от бранша.

"Това се набива в последните дни – майбасите. И това ги дразни. Затова казвам – я, да преброим кои сектори какви коли имат тогава", препоръча лидерът на ГЕРБ. 

Той отново не каза кой ще е кандидатът за кмет на София и обясни, че за тях има по-важни неща за решаване в момента.

Некоалицията вече започва да става смешно за хората, защото не отговаря на истината, защото ние по-реална коалиция няма как да бъдем. Нямаме хора във властта, но се чувстваме отговорни защото сме гласували за това правителство”, посочи той. На въпрос дали ДПС е в коалицията той каза: “На практика да”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase