Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info наш потребител разказа за ужасиите, през които е минал той и невръстната му дъщеря, прехвърляна между столични болници. Случката е от преди месеци, но сигналът е подаден вчера.

Ето за какво става дума: „На 17.11.2022 г. вечерта към 19 ч. дъщеря ми получава гърч от температура 39.5 градуса, след което викаме бърза помощ, идват, слагат й инжекция и ни откарват в противошокова зала, като ни казаха ние да изчакаме отвън, дотук добре.

Минава време, лекарката излиза и казва, че детето е с Ковид и ще бъде откарано в Инфекциозна болница, че те нямат място. Добре казах, като преди да я вземат вътре вземат всички документи на детето и ги уведомявам, че детето е с чупливи кости.

Изкарват детето от залата и ни качват на линейка и отиваме в другата болница. Приемат ни там, настаняват ни и когато се вдига завивката се вижда, че детето е със счупен крак. Толкова ли беше трудно в Пирогов да кажат как е счупен и веднага детето да се отведе пред кабинета на травматология. След чакане от 30 мин. дойде пак линейката и ни върнаха да я гипсират.

Това за мен не е нормално- дете на 6 г. така да ни разиграват и да не кажат лекарите какво се е случило. Всичко се покри, като ни видяха и чуха ,че детето се връща така. Какво да говорим, нямаме лекари за децата ни, та камо ли за възрастен. И това е най-голямата спешна болница в София и се оказва, че и там няма читави лекари.“

Сигналът е адресиран към Министерство на здравеопазването с молба за проверка и последващи законови действия, като се надяваме да не е прекалено късно заради изминалото време.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase