Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет реши д-р Таня Андреева временно да оглави болница „Шейново“, а досегашният директор д-р Румен Велев да бъде отстранен от длъжността.

Съгласно гласувания днес доклад до провеждане на процедура за избор на изпълнителен директор, но за срок не по-дълъг от шест месеца, длъжността ще заема д-р Таня Андреева.

Решението бе взето с 35 гласа „за“. То може да бъде обжалвано или да бъде върнато за преразглеждане от областния управител на София.

През последните дни медиците в „Шейново“ проведоха серия протести. Недоволството им дойде, след като преизбраният за директор на болницата д-р Велев не е назначен, а вместо него поста поема лекар, който не е кандидатствал за позицията.

Румен Велев е допуснат да кандидатства за поста по редовна процедура. Макар че е единствен кандидат и е покрил критериите, в края на юли става ясно, че вместо него е назначена д-р Таня Андреева, която не е кандидатствала за подобна позиция.

От „Шейново“ заявиха преди дни, че след подадена жалба от д-р Румен Велев областният управител на София определя първоначалното решение на СОС за неправомерно, а Софийският градски съд спира вписването на д-р Таня Андреева за изпълнителен директор на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase