Снимка: БГНЕС

В Българската армия казарми не са строени поне 40 години. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев на изслушване в парламентарната ресорна комисия, предаде БГНЕС.

Според Тагарев населените места, от които армията е била изтеглена армията, са претърпели загуби. Той отбеляза, че опитът показва, че там, където има големи поделения, районите са по-добре икономически.

Министърът на отбраната каза, че не е задължително изграждането на нови казарми да са за НАТО, но и за професионални войници.

„Когато една страна-съюзник си изпраща военнослужещите тя поема пълната издръжка. Всяка страна на НАТО присъства на източния фланг и ако някой агресор тръгне към дадена държава, цялото НАТО е ангажирано. Това не е запълване на някакви наши липси“, обясни той.

Тагарев коментира, че армията 30 години не прави никакви сериозни усилия за повишаване на реализацията и сме изостанали много, но в момента се работи по редица приоритетни проекти.

„Не можем всичко да направим. Ние не можем да превъоръжим цялата армия – нещо, което от 30 години не е правено. Това не може да стане, но ще започнем с това, което е приоритетно“, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase