Снимка: БГНЕС

Певицата Милена Славова е получила садистични заплахи от представители на гей общността след поста си във фейсбук по отношение на "София прайд". Това разкри тя по време на делото във Върховния административен съд (ВАС).

В заплахите се споменавали неща като завързване за инвалидна количка, удавяне в езеро и други подобни. Тя и 13-годишната й дъщеря се почувствали възмутени и омерзени от написаното, пишат от "24 часа".

Милена Славова обясни, че била провокирана да напише своя пост във фейсбук от снимка, на която се виждало гол мъж с българското знаме, забито в задните му части.

Според адвокат Деница Любенова, която представлява ЛГБТ организацията "Действие", Милена е осъществила явна дискриминация по признака сексуална ориентация, а подобни неща на "София прайд" не се били случвали.

Прокуратурата, която също имаше представител на делото, защити певицата като каза, че тя е изразила правото на свободно мнение, което е гарантирано от Конституцията.

Върховният съд ще се произнесе до месец. Пред съда на булевард "Стамболийски" има десетки рокери и граждани, които подкрепят Милена Славова. Сред тях е и Васко Кръпката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase