Снимка Пиксабей

Подготвя се за старт онлайн платформа, в която опитни възрастни да предлагат своите услуги на млади семейства. Тази идея се зароди отдавна, разказа пред БНР Стела Балджиева, инициатор на „Рент а баба“ или „Баба под наем“.

„Повечето хора в големите градове живеят без семействата си и роднините им са далече, или пък нямат живи близки, на които да разчитат. Надяваме се, че ще оправдаем доверието, което доста хора ни гласуваха“, каза още инициаторката.

Платформата ще бъде отворена не само за баби, а и за дядовци, обясни Балджиева.

„Нашата идея не беше толкова финансово ориентирана, колкото социална. Искахме да намерим баба за всяка дете, което си няма. Това се превърна и в нещо, което може да носи финасови позитиви за възрастните хора. Ние няма да имаме отношение към договорките, които ще постигат страните. Много от възрастните хора, които се свързаха с нас, за да бъдат включени в каталога, всъщност го правят само за компания“, обясни още тя.

В сайта ще има регистрационна форма и 3 категории.

„Първата е за гледане на деца. Втората е „Баба ще ви сготви“. Третата е „Баба ще изпрати“, включваща предоставяне на зеленчуци или буркани, както и всякакви ръчно изплетени и изработени дрешки и продукти. Вече имаме и запитване и за „Дядо ще изпраща ли ракия?“.

Ще бъде посочен и телефон, на които ще се осъществява комуникация със създателите на сайта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase