Снимка: Facebook
fallback

В Бургас ще бъдат погребани на 9 септември, събота, загиналите в потопа Мария Москова, която бе председател на районния съд в Царево и дъщеря й Даниела Йорданова - млада и изключително обичана ветеринарна лекарка.

Очаква се на траурната церемония да се съберат десетки близки, приятели и колеги на двете жени, изгубили живота си в невиждания потоп, който удави Царево и съседните къмпинги Нестинарка и Арапя, срути мостове и блокира живота в общината.

Двете уважавани и обичани жени бяха застигнати от потопа докато се опитвали да стигнат до ветеринарната клиника на 30-годишната докторка, за да спасят две кученца, оставени за лечение. Точно когато преминавали с автомобила си през моста, свързващ централната част на града с квартал "Василико" той поддал под напора на водната стихия и колата била изхвърлена в морето. С тях е пътувал и строителен работник, който бил ангажиран с ремонта на вилата на Москова във Василико.

След нелепата смърт на Мария Москова и дъщеря й, във фейсбук заваляха съболезнователни постове. Десетки хора от цяла България споделят добрите си впечатления от младата ветеринарна лекарка, която се грижела с голяма любов за болните животни.

Колеги на Москова от Бургас също са покрусени от загубата. Те описват съдийката като изключителен професионалист и много лъчезарен и добър човек, готов винаги да помогне.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 година

До 45:Госпожата е от Симеоновград. Бивша директорка на училището в града. А бащата на Даниела от близо две години не е на този свят. Има и по-голяма дъщеря от първия си мъж.

34

Вуте

преди 1 година

Госпожата е от Любимец, работила като учителка, завъшила и право, станалс съдия по вписванията и после като и тръгнало! Малко Търново, Царево накрая цялата женска фамилия работи в Царево, а живее в Бургас. И съпруг не се споменава. А ако не бяха решили да спасят кученцата, те още щяха да са живи. Кученцата.

33

Минаващ

преди 1 година

До коментар 42Много точно казано.

fallback