Бившият регионален министър Гроздан Караджов обвини местната власт и дървената мафия за трагедията в Царево.
„Едната причина е голямата приливна вълна, другата причина – безобразната сеч. Странджа-Сакар е поле на дървената мафия, там се сече безобразно, изчезва дървесината. Третата причина е корупцията – сухи дерета се превръщат в строителни площадки. Някой някъде разписва и някой се облагодетелства”. Това заяви Гроздан Караджов по Nova News в деня на Национален траур след бедствието в Царево.

Той припомни, че в България има локализирани над 360 места с трудна, бавна водопроводимост. „Министърът на околната среда и водите ги е локализирал. На тези места не би трябвало да се издават строителни разрешения”, каза Караджов.

„Ако е трябвало с парите да се направят тези зони по-пропускливи, то там е трябвало да се насочат парите. Тук трябва да поработи прокуратурата, следствието, да се разбере защо четирима българи загубиха живота си при това наводнение”, каза бившият регионален министър.

За обрушените от наводнението стени на местните язовири, той каза, че са издържали, в противен случай ситуацията е щяла да бъде като цунами и припомни случаите в Кнежа и Цар Калоян, където язовирните стени се скъсаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase