Снимка: Нова

Мустафа Емин обяви, че подава оставка от позицията си на съветник в политическия кабинет на министър Тодор Тагарев. Той правел това "за да се прекрати атаката срещу него и правителството”.

„Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница „Пирогов” в съда, като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки”, пише Емин във Facebook.

Скандалът с него се разрасна и стигна до парламента, където две комисии - здравната и военната стигнаха до заключението, че е превишил правата си и му поскаах оставката. Министър Тагарев окще не се е произнесъл по скандала, защото искал да се запознае с фактите.

Емин допълва, че „замразява” участието си в Националния съвет на „Да България”, защото било важно проверката да бъде безпристрастна.

„Благодаря на подкрепата от семейството ми, приятели, колеги и стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване. С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха”, завършва бившият вече съветник на Тагарев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase