Снимка БГНЕС

Дори и да има някакви турбуленции в резултатите от местните избори, това по никакъв начин няма да рефлектира върху основните политически цели, защото те могат да бъдат постигнати с това мнозинство, което имаме в момента в парламента, и то не би могло да бъде пропукано или анихилирано.

Това заяви народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България” Антоанета Цонева пред бТВ. Според нея приоритетът за ускорено влизане в Шенген и еврозоната по никакъв начин няма да бъде засегнат.

Цонева посочи, че срещите на лидерско ниво предстоят съвсем скоро. И изтъкна, че в предишния политически сезон такива срещи са се провеждали ежедневно и ще продължат да бъдат практика и в този парламент. “Това управление има смисъл не за да се крепи пред едно мнозинство, а за да има реформаторски дух. Ако то започне да губи своята посока, ще загуби и значението си”, допълни още тя.

Представителят на “Да, България” заяви, че механизъм за вземане на съвместни решения все още няма, но е сред целите на 49-ото Народно събрание. По думите ѝ без такива правила всеки може да твърди, че не се прави необходимото в една или друга сфера на управление, свързана с кадровия потенциал.

“Ние настоятелно ще искаме постигането на такъв механизъм и сме готови за него. Просто ГЕРБ трябва да седнат на масата, за да можем да постигнем съгласие по тези правила. Ние винаги сме били на тази позиция”, каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase