Снимка: БГНЕС

Българите имат и купуват книги, като по-голямата част от читателите предпочитат да имат книжни издания, а не електронни.

Напук на скорошно изследване, според което "всеки десети българин няма нито една книга вкъщи", БГНЕС се срещна с граждани в парк “Хиподрума” и ги попита дали имат книги, дали си купуват книги, и дали дават този пример на децата си.

Пред БГНЕС Цвети посочи, че има книги вкъщи. “Съвсем скоро съм закупувала книжки за децата си, а за себе си имам подаръци много книги. Последното заглавие, което прочетох е “Дамски гамбит”, каза тя. По отношение на това дали предпочита книги на хартиен или електронен носител жената категорично заяви: “Задължително на хартия, никога не съм чела електронна книга и това се дължи на миризмата на хартията, обичам книгите”, обясни тя.

Надя също казва, че има книги у дома.

“Закупуваме си често книги. Имам малка дъщеря и обичаме да четем заедно. Обичам романи и българската класика. Последната книга я четохме заедно с дъщеря ми и се казва “Феята на захарницата” - задължително на хартиен вариант, предпочитам книги на хартия", допълни жената.

 Габриела обясни, че има книги вкъщи, колкото и малко място да има у дома.

“Обичам да си купувам книги. В последно време по-често ползвам библиотеки и приложения за четене”, каза тя и добави, че предпочита книги на хартиен носител. “Аз съм традиционалист и предпочитам да ми замирише на хартия и във всяка свободна минута гледам да имам хартиена книга в ръцете си”, отбеляза тя и уточни, че последната книга, която си е закупила е “Семейна мъдрост от Монаха, който продаде своето ферари”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase