Стотици са опасните сгради в цялата страна и редовно ни сигнализират за такива чрез платформата на Helpbook.info.

Наш потребител ни е изпратил снимки на жилищен блок в град Кюстендил, на които се вижда, че той е в окаяно състояние: "От сградата висят мазилки, които всеки момент могат да паднат и да наранят минаващите, а около блока играят и деца, които не знаят как да се пазят. На места сградата е толкова оголена, че се виждат тухлите. Компетентните институции да извършат необходимите проверки за състоянието на цялата конструкция на блока. При силна буря по тротоарите има паднали парчета", пише в сигнала.

Друг наш потребител ни сигнализира за дебнещи опасности в столичния квартал Младост 4. Изпратил ни е видео и снимки на тераса в трагично състояние. Очевидно някога са извършени некачествени подобрения и с времето, поради задържане на влага и мръсотия, основните и елементи са корозирали и парапетът заплашва да се свлече на главите на преминаващите. Собственикът на апартамента, който се отдава под наем е уведомен, но мерки така и не са предприети.

Налага се Столична община да извърши проверка и предписание на виновниците, които са унищожили поредния тротоар в район „Изгрев“: "През седмицата в посочения участък е влизала едрогабаритна строителна техника и е направила ясно видим коловоз на тротоара и е начупила капаците на шахтата. Капаците са оразмерени да издържат до 50 kN / приблизително 5 тона но са натрошени. Личат следи от отмиване на бетон. Поставена е дъска и върху нея трошляка от капаците." , се разказва в сигнала.

В същия район в съседство пак едрогабаритна техника е начупила ъглите и плочките по пешеходната зона, както и са пометени антипаркинг колчета.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase