Снимка Bulgaria ON AIR

Неотдавна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков.

"Смятам, че го направи неслучайно, това са типично негови маниери - небрежно подхвърлена информация, търси политически дивиденти, за да предупреди тези, които са срещу него - "Продължаваме промяната-Демократична България", коментира председателят на "Българска социалдемокрация - Евролевица" проф. Александър Томов в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи Алексей Петров "винаги се е набутвал, когато има някакъв конфликт."

"Едно време, когато имаше конфликт между Костов и главния прокурор Филчев, той играеше роля на негова охрана, на главния прокурор. По конкретни казуси обслужи съответни хора във властта. Сега в този случай на него се е разчитало да разкрие част от тежките корупционни скандали в последно време и има хора, които се уплашиха. Четвъртият опита за покушение, за съжаление, е успешен. Във всички случаи това е политическо убийство", каза проф. Томов пред Bulgaria ON AIR.

Според него държавата се намира в сложна криза, има сринато доверие, а от такава криза се излиза с големи промени. "2024 година ще бъде много тежка година в икономически и политически план", подчерта гостът.

По думите на проф. Томов, Васил Божков не се е върнал случайно в България.

Още по темата

"Върнал се е сам, не вярвам, че е бил екстрадиран. Давате ли си сметка, че няма цивилизована държава, от която са изчезнали 600 милиона приход и да няма разследване точно на това? По-важно е кой носи отговорност. Нима един премиер не носи отговорност, когато очакван приход не постъпи в хазната?", попита той.

"Предстоят доста сблъсъци на тема корупция, това са 15-ина случая, които не могат да бъдат заобиколени. Мисля, че ще се стигне до много истини скоро, никой не иска да търпи вече това, което се случва у нас, става въпрос тежка корупция по високите етажи. Хората в момента са възбудени, предизвикани. Има много локални протести", каза председателят на "Българска социалдемокрация - Евролевица".

Проф. Томов изрази мнение и относно предстоящите местни избори.

"Битката за София ще бъде много тежка, ще се реши на втори тур. Очевидно ще имаме нов кмет, не само личност, но и като партийна принадлежност", категоричен е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase