Снимка: БГНЕС, архив

Въвеждат се ограничения в движението заради провеждането на 70-ата Международна колоездачна обиколка на България. Те ще са в сила от 27 август (неделя) до 31 август (четвъртък), съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация.

По време на състезанието ще се ограничава поетапно движението в участъци от Подбалканския път I-6 София – Сливен – Бургас, II-35 Кърнаре – Троян, по третокласната пътна мрежа Троян – Велчево – Градница, по път II-44 Яворец – Габрово, през прохода „Шипка" по път I-5 Габрово – Казанлък, по път III-488 Сливен – Градец, през „Котленски" проход по път II-48 Градец – Котел, по път III-706 Филаретово – Величка и по път I-7 Менгишево – Велики Преслав – Шумен.

Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите, ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от два пилотни автомобила. В ограничените за движение отсечки ще бъде осигурен достъп, при необходимост, за автомобилите със специален режим на движение като линейки, пожарни.

За планиране пътуванията на шофьорите предоставяме маршрута на колоездачната обиколка, която преминава по участъци от републиканската пътна мрежа.

На 27 август е първият етап на състезанието, който преминава по Подбалканския път I-6 София – Пирдоп – Кърнаре и по път II-35 Кърнаре – Троян. Стартира в 9.15 ч. в София пред стадион „Васил Левски", продължава в 15.30 ч. от Пирдоп и завършва в Троян.

На 28 август е вторият етап на състезанието, който преминава по третокласната пътна мрежа Троян – Велчево – Градница, по път II-44 Яворец – Габрово и през прохода „Шипка" по път I-5 Габрово – Казанлък. Началният час е 14.30 ч. в Троян, а финалът е около 17 ч. в Казанлък.

На 29 август е третият етап от състезанието преминава по Подбалканския път I-6 Казанлък – Бургас. Започва в 13 ч. в Казанлък и завършва около 17 ч. в Бургас.

На 30 август е четвъртият етап от състезанието, който преминава по Подбалканския път I-6 Бургас – Сливен. Началният час е 14.15 ч. в Бургас, а финалът е около 17 ч. в Сливен.

На 31 август е петият етап от състезанието, който преминава по път III-488 Сливен – Градец, през „Котленски" проход по път II-48 Градец – Котел, по път III-706 Филаретово – Величка и по път I-7 Менгишево – Велики Преслав – Шумен. Стартът е в 12:45 ч. в Сливен, а финалът на състезанието е около 16:30 ч. в Шумен.

Организация на движението за провеждането на международна колоездачна обиколка на България ще има и в София. Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на паркингите на пл. „Св. Александър Невски” от 22.00 часа на 25 август до 20.30 часа на 26 август, както и на моста пред Национален стадион „Васил Левски“ на 27 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase