Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

България вече разполага с още една офроуд линейка. Това е възможно, благодарение на инициативата "Капачки за бъдеще", като освен нея, доброволците подготвят и специални спасителни клубове, където всеки, който иска да
помага при наводнения, пожари или земетресения, ще може да се обучава.

В специализираното превозно средство има носилка за пострадалите в планината, обясни основателят на инициативата „Капачки за бъдеще” Лазар Радков пред Нова телевизия. Друг уред, който много би помогнал на спасителите, е монитор за следене на жизнени показатели. Линейката е оборудвана и с дефибрилатор. Автомобилът е купен на старо за около 10 хиляди лева. Два пъти повече средства обаче са вложени в оборудването на офроуд линейката.

Освен пластмасови капачки, доброволците събират кенчета, бутилки в градовете Пловдив и София, продават благотворителни календари и получават дарения. Следващата кауза на инициативата е да създаде доброволчески отряди за реакции при бедствия и аварии. В тях всеки може да се включи, стига да покрие 80 часа обучение от професионални пожарникари и спасители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 8 месеца

Ние събираме капачки, а богати украинци се представят за бедни бежанци и значителна част от това, което получават е за сметка на нашия ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ! Един пример: ОЛЬГА ПАПСУЕВА има 1.19 милиона абонати в YouTube и получава много пари за това, в а същото време тя е на нашето Черноморие и се представя за бедна бежанка!

21

1234

преди 8 месеца

100 млн за украйна, постоянно текат, а за децата няма линейки и кувьози. Нямаме пари за оградата с Турция и гоним мигранти по цялата държава , но за украйна има.

20

Напомняне

преди 8 месеца

Пак започна безумното събиране на капачки. Погледнете шкафчето на тиквуна, заделете половината, и ето първите десет линейки. За меките китки, има 1000 полицая да ги пазят от любовта на хората- пак безумно похарчени пари. Сменете на ония 240 търтея, личните им возила -и ще има и линейки, и въртолети!

fallback